Archive | Ogos 2012

camping

start saturday, we are going to go to hiking. it was a best experience

Advertisements

motivasi

bersabarlah waahai hati.. tenang lah fikiran.. damailah jiwa. aku cinta padamu Allah ya rab.. maka aku terima qada dan qadar Mu, Semoga Allah memberi kelapangan padaku dan sentiasa mnjadi penolongku

20130710-212011.jpg

kisah di malam takbir

so sampai kk tgahari tu… parents bawa g shopping, gembira x terkata rasa di hati.. siap nyanyi2 lg dlm keta tu . then, mak hint sy ” nih ceta kosong la, cmn rumah d kl if uncle dah xda?” ntah la mi, sya pon xtau. pastu mak belanja . ok , sya xposa pun hari tu. suma mo sungkai tp kedai makan suma tutup. pastu,diorg turun d bazar. nenek pla buka cerita.. masa uncle ko d sana, dia dah teruk kan, ko pon tau kn.. kita dtg dr Allah, kita pasti kembali padanya. nenek sendri dah rAsa di tinggal tanpa pesan. kalo uncle syira dha xda, bole terima x ?

mungkin tidak

mana bole cam tu, kena lah redha.

mungkin x secepat ni lah.. dah la sedia baju raya tuk dia

pastu kami smpai kg malam tu, 2 jam prjalanan dr kk. sy sampai trus tgk tv, xda perasaan.. dah balik2 tanya mak.,apa kejadian tepon ari tu ? dah ayah gtau.. huhu xdpt truskan la. pengajarannya,: i pon xtau, terus tabah ? terima dugaan dgn tenang? ajal itu pasti ? semua tu betul dan tepat sekali . kita hanya hamba yg mampu merancang, Allah pasti ada sbab disebalik sesuatu yg tlah di qada dan qadar kan..

so, raya tahun ni sekali lagi tahun yg sedih bg saya:( terkejut smpai air mata pon dah xleh memujuk hati yg rawan.. hoho sekian trima kasih.

i know that time will heal the pain. i believe in Allah on all of this .