When it hurts

Mengenali ajnabi sangat menyakitkan.. bila kata-kata sudah tidak bererti lagi, bila hati disakiti, mulut manis yang merayu memujuk sudah tidak bererti, bila kata maaf sudah tiada makna, namun hati terus disakiti. Diamnya memberi seribu kepahitan namun setiap kata-katanya bagaikan hukuman kepada diri ini.

Hidup ini indah dikala kita selalu memilih untuk merasa untuk disayangi. Bila kita hargai diri kita yang selayaknya harus dilindungi dan disayangi. Mengapa kita perlu mencuba untuk ikhlas di perlukan dalam kehidupan orang lain yang sememangnya tidak layak untuk mendapat kasih sayang yang tulus ikhlas dari hati nurani kita. Hati kita yang suci, putih bersih sewajarnya mendapat penghargaan daripada si pencinta yang tahu menghargai kasih sayang yang Allah pinjamkn pada umatnya.

Di kala kita hanya mampu memilih satu dalam sejuta, berhati waja dan letakkan keberanian anda untuk menempuh keputusan yang bakal kita letakkan dalam kehidupan kerna hidup di dunia hanya sekali, jangan sia-siakan pilihan yang ada.

Dalam usia remaja, begitu banyak liku dan episod yang bakal di tempuh, ada yang manis dan ada juga yang pahit untuk di telan namun manusia selalu lupa, berterima kasih pada Allah yang memberi kekuatan kepada kita. Adakala kita lemah, namun kita punya tempat berpaut di mana ada manusia yang lebih malang, terpaksa hanyut dibawa arus yang telah menelan keluarga mereka, di mana manusia berusaha mengisi perut sehingga terpaksa membunuh kenalan mereka semata-mata hendak memenuhi tuntutan kehidupan.

Hidup ini indah … hidup sangat indah .. Hidup penuh dengan warna, kita pilih dengan fikiran yang waras. Apapun akibatnya , kita harungi dengan tabah.. kerna hari esok pasti bersinar lagi, membawa duka lalu.. menerangi hari kita yang membawa harapan untuk hari yang mendatang :)..

 

Assalamualaikum

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s